Bijgewerkt: 5 april 2021 | Leestijd: < 1 minuut
Onze hulp is anders dan mediation omdat wij net zoals een familierecht-advocaat eenzijdig werken, tenzij ex-partners zich gezamenlijk bij ons melden.

We halen onze klanten direct uit de strijd door effectieve depolariserende communicatie en helpen te focussen op het belang van het kind. De communicatie-interventie draagt ook bij aan het krijgen van een rechterlijke beslissing die in lijn is met het doel dat wordt nagestreefd.

We helpen heel concreet. Veel van onze klanten spiegelen hun eigen conceptreacties bij ons. Ze vinden steun op de momenten dat het ertoe doet. We helpen hen positief te groeien in hun communicatie en houding in de situatie. Anderen vinden het prettig als we alvast een conceptreactie of voorstel schrijven, zodat ze dat niet belast en ze minder in het conflict gezogen worden. We (her)kennen de gebruikelijk gedragspatronen en juridische strategieën van niet-welwillende ouders. We helpen cliënten om daarop te anticiperen. Dit geeft rust en ruimte voor andere zaken.

In principe werken we toe naar duidelijke schriftelijke afspraken met de andere ouder, waarbij het belang van het kind centraal staat. Worden redelijke voorstellen daartoe echter genegeerd of leiden ze bijvoorbeeld steeds opnieuw tot onredelijke eisen van de andere zijde, dan helpen we ook om het geschilpunt desgewenst tot een rechterlijke beslissing te brengen.

Lees wat we dan doen en wat ons onderscheidt van advocaten.

Lees ook dit

Samen aan het werk?
Reserveer een telefonische intake »