Bijgewerkt: 21 oktober 2021 | Leestijd: < 1 minuut
Is in je zaak door de rechter een bijzondere curator benoemd, dan vertegenwoordigt deze persoon ‘het belang van de kinderen’. Meestal krijgt de bijzondere curator van de rechter een concrete opdracht mee, bijvoorbeeld om een onderzoek te doen en daarover te rapporteren.

Het is van belang om de bijzondere curator gewoon zijn/haar werk te laten doen. Betekent dit bijvoorbeeld ook een serie gesprekken met de kinderen, zorg dan dat je kinderen zich vrij voelen om met deze persoon te spreken.

Is een bijzondere curator betrokken, dan is dit geen reden om als ouders ‘achterover te gaan zitten’. Het is van belang om samen, en als dat niet lukt individueel, eigenaarschap te nemen en blijven nemen om de situatie voor je kinderen zo veilig en prettig mogelijk te maken en te laten blijven. Blijf handelen volgens de ouderschapsnormen.

Tracht nooit via de kinderen het onderzoek of oordeel van de bijzondere curator te beïnvloeden.

Meer vraag en antwoord

Over ons

Ongewild in een (juridisch) conflict met je ex over je kind? We begrijpen voor welke opgave je staat, zowel persoonlijk als juridisch. 5 dagen per week helpen we ouders zoals jij. We hebben diensten voor jou alleen of voor jullie samen, en voor elke fase. Meer info? Contact ons vrijblijvend en vertrouwelijk. Lees enkele klantervaringen. We zijn landelijk actief.