Fiduon biedt hulp bij vechtscheiding, anders.

Onze vechtscheidingshulp bij relatiebeëindigingen die conflictueus zijn of dreigen te worden centreert zich rondom onze ervaring dat je als ouder (ook bij de rechter) meer bereikt met positieve inspanningen en met eigenaarschap.

Positieve actie centraal in onze aanpak

We halen je direct uit de strijd door effectieve de-escalerende inter-oudercommunicatie.

Onze aanpak neemt primair het belang van het kind als uitgangspunt, echter het helpt je ook verder bij de rechter, als er een rechterlijke beslissing nodig is.

Onze werkwijze heet de PosiAct-aanpak. Deze aanpak geeft concreet invulling aan de wettelijk positieve-actie-plicht van gezagdragend ouders.

Overigens zijn wij van mening dat deze verplichting niet beperkt moet blijven tot gezagdragend ouders. Deze behoort eigenlijk voor alle verzorgers te gelden. Lees meer over onze visie en de maatregelen die wij in het belang van de kinderen voorstellen.

Ook met ons werken?

Ons team staat exclusief mensen bij die de positieve lijn (willen) kiezen en hiervan de waarde zien voor zichzelf, hun kind(eren) en de situatie met hun ex-partner.

Onze wens de positieve lijn te volgen sluit overigens niet uit dat we samen met jou ook negatieve gedragingen van de andere ouder zullen belichten en adresseren. Zeker in juridische procedures is dit niet altijd te voorkomen. Bijvoorbeeld als deze negatieve gedragingen ten koste gaan van het kind of tot doel hebben de welwillende ouder negatief gedrag te ontlokken of uit balans te brengen.

Lees ook dit

Onze familierecht-praktijk helpt welwillende ouders in scheidingssituaties die extreem gepolariseerd zijn. We begrijpen voor welke opgave je staat, zowel persoonlijk als juridisch. We kunnen je helpen. Meer info? Contact ons vrijblijvend en vertrouwelijk.

Snel aan het werk met een specialist?

E-mail naar team@fiduon.nl.
Bel 085-3013044 ma-vrij.

Lees hier over het intakegesprek ›

Laatst bijgewerkt op: